Ünlü Boşanma Avukatları



Boşanma sürecinde yaşanan maddi ve manevi yıpranmalar sıklıkla görülmekle birlikte, bu süreçte sağlıklı düşünebilmek çok da kolay olmayabilmektedir. Bu nedenle iyi bir boşanma avukatına ihtiyaç duyulmaktadır. Aile hukuku ve boşanma üzerinde çalışan avukatları kendilerine resmi olmasa da boşanma avukatı demektedir. 

Boşanma avukatları, aile hukuku ve boşanma üzerinde çalışmaktadır. Boşanma davasından önce, boşanma sürecinin sağlıklı sonuçlanması için müvekkilin yaşadıklarını, sorunlarını dinleyip, en doğru şekilde analiz edebilen kişiler, boşanma avukatlarıdır. Evlilik öncesinde, evlilik sürerken mal ayrılığı veya evlilik sözleşmesi konularında imza atmadan önce müvekkillerin bilgilendirilmesi de boşanma avukatları tarafından yapılmaktadır. Müvekkiliyle görüşen boşanma avukatı, daha sonra karşı tarafın avukatıyla görüşmeli, müzakereyi en sağlıklı hale getirmelidir. Bu da müvekkiller için, en hızlı ve doğru karar verilmesine neden olacaktır. Anlaşmalı bir boşanma davası birkaç hafta içinde sonuçlanmakta, çekişmeli boşanmalar ise senelerce sürebilmektedir. 

Bunun için süreci en doğru şekilde yönetmek ve doğru müzakere etmek, boşanma avukatının işidir. Alanında uzmanlaşmış ve ünlü boşanma avukatları sayesinde bu süreç 3-5 güne kadar indirgenebilmektedir. Davadan sonra nafaka, tazminat, velayet gibi konularda avukatın rolü büyüktür. Boşanma davaları oldukça teknik davalar olduğu için, pek çok çeşidi de vardır. Bu nedenle tüm bu teknik bilgiye sahip olmak mümkün değildir. Dava türü seçme, delilleri öne sürme, duruşma takibi, temyiz dilekçesi hazırlama gibi profesyonellik isteyen konularda hukuki desteğe başvurmak en sağlıklı yoldur. Yargılama sürecinde yapılacak ufak bir hata davanın kaybedilmesine sebep olabilmektedir. İyi bir boşanma avukatının iki kriteri vardır. 

Yayınladığı kitaplar, makaleler mesleki bilgisi hakkında fikir verebilir ancak takip ettiği davalar ve başarıyla sonuçlandırdığı davalar, kariyer hanesinde çok önemli yerlere sahiptir. Boşanma avukatları, diğer aile hukuku davalarına bakarlar ve pek çok özel boşanma davası da boşanma avukatlarının çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

Seçilecek boşanma avukatının öz geçmişini inceleyerek, daha önce hangi davalar bakıp, kaç  boşanma davasını başarıyla sonuçlandırdığını incelemek, onunla ilgili bilgi sahibi olmak için yapılması gerekenlerdendir. Kaç yıllık bir tecrübeye sahip olduğu, boşanma konusunda yeterli tecrübe ve bilgiye sahip olup olmadığına böyle bakılabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları