Ankara Boşanma Avukatı



Evlilik kurumu, toplum yapısının en temel yapısıdır ve evliliğin bitirilmek istenmesinde işinde uzman bir boşanma avukatı, aile hukukuna uygun şekilde gerekeni yapabilmektedir. Boşanma davalarında karşılıklı olarak hak ve çıkarların gözetilmesi boşanma avukatının görevidir.  Ankara Boşanma Avukatı

Evliliğin sonlandırılması demek sadece bu iş bitti anlamına gelmediği için boşanma avukatı tutmak, velayet, nafak, mal paylaşımı konularınında hak ve hukuk gözetimi altında yapılması için gereklidir. Bu konular, genelde eşler arasında kolayca mutabakata varılan türden olmadığı için, burda önemli nokta en önemli boşanma avukatını araştırıp bulmak olacaktır. Boşanma avukatına başvurmadan boşanmaya çalışmak, bu konuda çok büyük yanlış olabilmektedir. İnternet üzerinden bulunan dilekçelerle, boşanma avukatına başvurmaksızın bu iş kesinlikle doğru yöntemle sonuçlanmaz. 

Boşanma nedenlerinin tespiti, dilekçe yazılması, dilekçeleşme teatisi tamamlama, kanıt sunma ve diğer hukuki süreç tamamen boşanma avukatının sorumluluğundadır. Boşanma avukatı olmadan, yapılabilecek bir sürü hata nedeniyle birçok sorunla karşılaşmak mümkündür. Ayrıca boşanma avukatıyla daha hızlı boşanabilme söz konusudur. 

Ankara Boşanma Avukatı


İyi bir boşanma avukatı ile iki haftalık bir süreç sonucunda boşanabilmek mümkündür. Aksi takdirde altı aylık bir süreç gereklidir. Ayırca güvenilirse, bütün hukuki süreci en iyi şekilde bilmeli ve müvekkiline en profesyonel hizmeti sağlamalıdır. Yalnızca kanun değil, yargıtay kararları ve içtihatlarını da bilmelidir. Boşanma avukatı işini iyi yapıyorsa, dava açmak için müvekkilini oyalamaz. 

Derhal boşanma davası açar. Dosyayı en doğru şekilde inceleyerek, dosya takibini kusursuz yapabilmelidir. Herhangi bir gelişme olduğunda mutlaka müvekkiline bilgi vermelidir. Mesai saatleri dışında da müvekkili aradığında, ulaşılabilir olmalıdır. Kriz yönetimi konusunda yeterince tecrübe ve bilgi sahibi olmalıdır. Hukuki süreç içerisinde, müvekkilinin herhangi bir ihtiyacı olduğunda anlayabilmeli ve buna uygun davranmalıdır. Ücret konusu elbette önemlidir ancak öncelikle müvekkili için hiç kolay olmayan bu süreçte alacağı ücretten önce hizmet vermeyi düşünmelidir. 

Karşı tarafta hukuksal açıkları bulup, en doğru şekilde kullanabilmelidir. Müvekkiline her zaman doğru bilgi vermelidir. Kendini geliştirmeye açık ve yenilikleri takip eden, cesaretle aldığı davayı savunan, en kısa sürede bir boşanma davasını bitiren boşanma avukatları her zaman güvenilirdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları