Ankara Boşanma Avukatları


Sağlıklı evliliklerde boşanma kararı alınmaz. Fakat bir evlilik sağlam temeller üzerine kurulmadıysa sonuç ayrılıkla biter.   Ankara Boşanma Avukatları

Hakim, boşanma kararı vermesi için yeterli sebepler arar. Bir evliliğin yürüyemeyeceğine dair kanaatin oluşması gerekir.  Bu durumda taraflar boşanmak için boşanma avukatı ile görüşüp hukuksal işlemleri yürütmesini ister. Boşanma avukatı eğer taraflar anlaşmalı boşanıyorsa protokollerini hazırlayıp imzalattıktan sonra davayı açar. 

İki üç haftada boşanma gerçekleşir. Çekişmeli davalar, velayet, tazminat gibi davaların tümü ile boşanma avukatları ilgilenir. Boşanma avukatları müvekkillerinden detayları dinler, dava günü gelene kadar tümüyle olaya vakıf olur. Sağlıklı insan ilişkileri kurulmuş mu, eğitim, din, zeka yönünden benzerlikleri var mı, coğrafya farklılığı anlaşmazlık yaratıyor mu, ailelerin evliliklerine bakış açısı nasıl, ekonomik durumları, eşlerin alışkanlıkları, fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal olgunlukları uyumlu mu, cinsel ilişkilerindeki problemler, zihinsel engeller, çocukları ile fikir ayrılıklarına düşüyorlar mı, şiddet unsuru var mı? 

Müvekkilinin şikayetçi olduğu konuları değerlendirerek haklılığını kanıtlamak için uygun dosya hazırlar. Evlilik sonuçlandırılsa da müvekkil verilen tazminatı yeterli görmediğinde boşanma avukatı tazminatı isteme gerekçelerini ve detaylarını mahkeme heyetine sunarak tekrar dava açabilir. 

Ankara Boşanma Avukatları


Evlilik birliği bittikten sonra karşı taraf hakkında maddi, manevi zararın haricinde velayet davası da açılabilir. Çocuğun yaşı küçükse mahkeme kararı genelde anneye velayeti verir. 

Örneğin baba olan müvekkilin eşinin yaşam şekli veya maddi durumu yeterli değilse, bunun kanıtlarını mahkemeye sunmak zorundadır. Aile hukukuna aykırı gelecek durumlarda, boşanma avukatı delilleri sunduğunda mahkeme çocukların velayetini müvekkiline verir. 

Boşanma avukatları hukuki savunmalarını, yasaları göz önüne alarak, taviz vermeden uygulamak durumundadır. Boşanma avukatları aynı zamanda aile mahkemesinin aile hukukundan dolayı bazı tedbirlerin alınmasını ister. Gerekirse temyize açıksa dava temyiz mahkemesine başvuruda bulunur.


http://eraykarinca.av.tr/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları