Boşanma Avukatları Hakkında



Boşanma bir insanın başına gelmemesi gereken bir olgu. Ama ne yazık ki olabiliyor. O durumlarda da insanlar ne yapması gerektiği konusunda doğal olarak kendi kapsamları dahilinde olmadığından bir bilene danışıyorlar. Boşanma Avukatları Hakkında

Burada bilinmesi gereken en temel olgulardan bir tanesi kişinin boşanma esnasında ne yaşayacağını kazançlarını ve kayıplarını tam olarak bilmesi gerektiğidir. Yani kişinin boşanırken hiçbir biçimde mağdur olmaması son derece önemlidir ki burada da gerekli olan şey işinin ehli olan bir boşanma avukatı ile bu süreci hem maddi hem manevi açıdan en hasarsız bir biçimde halletmesi gerektiğidir.
Eğer olay boşanma aşamasına gelmiş ise gerçekten kurtarılacak hiçbir şey kalmamış ise ve kişi son kararını vermişse o zaman boşanma avukatı devreye girer.

Boşanma avukatı müvekkilinin haklarını korur ve onun bu süreçten en az hasarla ayrılmasını sağlar. 

Boşanma davaları genelde iki türden olmaktadır. Bunlardan her iki tarafın da mutabık olarak boşanması durumunda önce kişilerin bulunduğu aile mahkemesine başvuru yapılır ve boşanma günü geldiğinde boşanmak isteyen kişi olsun ya da olmasın mahkemeye gider ve boşanma davasına katılarak belirlenen kurallar dahilinde boşanma sürecinin gerçekleşmesini sağlar.

Ama eğer taraflar arasında anlaşmazlık varsa ve boşanma süresince taraflar mal, çocuk vb. durumlardan dolayı anlaşamıyor ya da taraflardan bir tanesi boşanmak istemiyor ise o zaman çekişmeli boşanma olur ki böyle mahkemeler oldukça uzun sürer. Uzun sürmesinden dolayı da avukatın istemiş olduğu avukatlık ücreti anlaşmalı boşanmanın kat kat üzerinde olan bir ücrettir.
Tüm bunlara istinaden geçen bu süreç zarfında boşanma avukatı üstte de ifade edilmeye çalışıldığı gibi kişinin tüm yasal haklarını korur. Varsa çocuk ya da çocukların kimde kalacağına dair yasal adımları belirler. Bunun yanı sıra alınacak nafaka, tazminat gerektiren bir durum var ise tazminat miktarı konusunda yapılması gerekenleri yapar.

Boşanma sürecinde ücretler avukattan avukata da değişiklik gösterebilir. Serbest piyasa ekonomisinde net bir rakam söylemek olası değildir. Ödenen rakam avukatın istemine bağlı olarak baştan peşin, boşanma tamamlandığında ya da taksit taksit olabilmektedir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları