Boşanma Avukatları


Günümüzde çoğu evlilikler eskisi gibi mutlu sonla bitmiyor. Çoğu çift evlendikten kısa bir süre sonra boşanmak için dava açıyorlar. Bu nedenle alanında uzman boşanma avukatları bulmayı tercih ediyorlar. Ancak her mesleğin kendine ait bir unvanı olduğu gibi avukatlığında vardır. 

Ceza hukuku, idare hukuku, medeni hukuk, ticaret hukuku gibi değişik alanlarda avukatlık yapmalarının yanı sıra başarılı ve girdiği davaları kazanan avukatlar yalnızca boşanma avukatları unvanına sahip olabiliyor. Bu nedenle boşanma için bir vukuata ihtiyacınız var ise önceliğiniz kaç tane boşanma davasına girerek başarılı bir şekilde davayı sonuçlandırdığını öğrenmelisiniz. Bu durumun sizin için de önemi vardır.

Eğer alanında başarılı boşanma avukatlarına ihtiyacınız var ise barolara giderek veya internet üzerinden özel büro açan avukatlara ulaşarak tüm sorularınızı cevaplayabilirsiniz. Şiddet, hakaret, tehdit ve diğer olumsuz davranışlar genellikle tek celsede boşanmaya sebep olana vakalardır. Ancak günümüzde çoğu çift anlaşmalı olarak boşanıyor. 

Avukatlar tarafından talep edilen nafaka'nın karşı taraftan ödenmesi istenerek veya mal paylaşımı yapılarak çiftin kısa sürede çiftin boşanması sağlanır. Ancak karşı taraf nafaka ödemeyi kabul etmez ise dava bir sonraki duruşmaya sarkabilir. Ancak bu durum çok nadir görünmektedir. Genellikle çiftlerin çocukları var ise avukat aracılığı ile nafaka sağlanabilir. Boşanma avukatları alanında uzman kişilerdir. Ancak alanın uzman olup olmadığını sizler de öğrenebilirsiniz. Örneğin, barodan tercih ettiğiniz avukat hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Bu durumda girdiği davalarda başarı sağlamış olması gereklidir.

Meslekte henüz yeni 1 veya 2 yıldır çalışmakta olan bir avukatta tercih edebilirsiniz. Yalnızca girdiği davalarda başarılı ise size boşanma konusunda yardımcı olabilir. Özellikle mesleğe yeni başlamış kişiler bazı kimseler tarafından tercih edilmese de yeni olması bilmediği anlamına gelmez. Örneğin meslekte yeni olabilir. Ancak girdiği çoğu davayı kazanan bir avukat ise boşanma avukatları kadar başarılı ve unvana sahip olur. Bu nedenle ne kadar süredir iş yaptığına değil de ne kadar sürede kaç tane dava kazandığı daha önemlidir. Siz de kısa sürede eşinizden boşanmak istiyorsanız bu yöntemlere başvurabilirsiniz.


http://eraykarinca.av.tr/basinda-biz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları