Boşanma Avukatı Seçme İncelikleri



Keşke her şey düşlerimizde olduğu gibi olsa. Biz büyüsek ve kirlenmese dünya. Keşke kimse canımızı acıtmasa, çok zengin olsak, insanlar bizi kırıp dökmese, sevdiklerimizle ölüm bile olmasa ve hiç ayrılmadan yaşasak ama bu ne yazık ki mümkün olmuyor, olamıyor, doğanın kendi içinde kuralları var ve hayat aslında bizi takmadan kendi yolunu çiziyor.

Sevdiklerimiz işin özünde bizi var eden insanlar, onlarla doğadaki diğer tüm nesneler ve canlılardan ayrılıyor, nefes aldığımızı hissediyoruz. Evleniyoruz kendi çekirdek ailemizi kuruyoruz. Bununla da bitmiyor çocuklarımız oluyor ama sonra bir yerlerde bir şeyler yolunda gitmemeye başlıyor ve o büyük aşkla evlendiğimiz sonsuza diyerek yeminler ettiğimiz insanla yolumuz ayrılıyor.

Boşanma öncesinde ve sonrasında olabildiğine zorlu olan bir süreç ve kimi zaman psikolojik destek bile almak gerekiyor. Kişiler kendi ortak kararları ile boşansa kimi zaman yılların alışkanlıkları biranda terkedilince insanlar kala kalıyor ve yeni bir yaşama başlamak da oldukça zorlanabiliyorlar.

Bunun yanında boşanma sürecinde her anlamda sürecin en az hasarla atlatılabilmesi için boşanma avukatı boşanma sürecinde kadınlara da erkeklere de yani taraflara yardım ediyor.

Adından da anlaşılacağı üzere boşanma avukatı boşanma sürecini takip eden bu sürecin müvekkili yani kendisini tutan kişi için en az hasarla atlatılması için hukuksal adımları atan ve bunun karşılığında belli bir ücret alan hukukçulara verilen isim ve özel bir uzmanlık alanı.

Günümüzde iyi bir boşanma avukatı nasıl olmalı sorusuna verilebilecek yanıtların belki de en başında işinde gerçekten uzman, profesyonel davranmaktan vazgeçmeyen her şart altında müvekkilinin haklarını koruyan, pozitif yaklaşımları olan birisi olması önem taşıyor. Pozitif olması oldukça önemli zira dönem ister kadın olsun, ister erkek oldukça yakıcı olduğu için yangına körükle gitmeyen yapıcı çözümler sunan bir avukat ile çalışmak her zaman için önem arz ediyor.

Elbette bu işin bir de maddi kısmı var ve serbest piyasa ekonomisinde rakamlar avukattan avukata değişiyor. Bu yüzden de net bir rakam asla söylenemiyor ama işin para kısmına bu noktada asla dikkat edilmeden tercihler yapılmalıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları