Boşanmak Zor Karar


Boşanmak zor bir karardır. Yaşamın en sıkıntılı süreci de denilebilir. İkilemlerin yaşandığı, psikolojinin bozulduğu, doğru mu yapıyorum soruları ile hem kendinizle, hem de karşı tarafla boğuşup durulan bir mücadeledir. Evliliği kurtarmak için belki çok çabalar harcanmıştır fakat sonuçta boşanma kaçınılmaz bir karar olur. Boşanma avukatı işte bu dönemde sizi gerçeklerinizle yüzleştiren, terapist gibi yanınızda olan, haklarınızı savunan kişidir. Hukuk dilinde ise medeni hukukun bir alt dalı olan aile uyuşmazlıklarından kaynaklanan boşanma, nafaka, tazminat, çocukların velayeti, mal paylaşımı, taşınmazların paylaşımı gibi davalara bakar. Sonuçta çiftler boşanırken hukuki sürecin başlatılması ve takip edilmesi için profesyonel bir boşanma avukatı ile anlaşmak ister. Boşanma avukatı öncelikle müvekkili olan kişinin boşanmasına neden olan maddeleri bir bir dinleyerek hazırlık safhasını başlatır. 

Çünkü boşanma sebebinin iyi bir dayanağı olması gereklidir. Boşanma avukatı daimi uygulanan şiddet, darp, çocuklara kötü davranışlar, içki, uyuşturucu, ortak konutu terk etme, akıl hastalığı, suç işleme gibi nedenlerin tespitinin doğru yapılması ve delil toplanması, darp raporları değerlendirilerek hakime sunulmak üzere hazırlanır. Boşanma avukatları bu nedenlerden bir veya bir kaçını yaşayan müvekkilini mağduriyetten kurtarmak için sorunlarını en aza indirmek için hızlı ve kusursuz çalışmak zorundadır. Bu arada gerekirse hukuki önlemler aldırmak zorundadır. Boşanma dilekçesini hazırlarken hak kayıplarına uğranılmaması için sakıncalı olabilecek tüm cümlelerden uzak durulmalı. 

Dava sırasında da delilleri apaçık ve iddialarını da temel kriterlere dayandırarak savunmasını tamamlamalıdır. Usul kurallarına bağlı olarak görülen aile hukuk davalarında boşanma avukatları sayesinde telafisi mümkün olmayan hataların yaşanmasına engel olunur. 4,5 celse süren çekişmeli boşanma davalarında karar boşanma avukatı tarafından temyize götürülebilir. 4, 5 yıl sürebilen bu davalarda boşanma avukatları, müvekkilinin özellikle şiddet mağduru ise hak ve can kaybına uğramaması için gerekli tedbirlerin alınmasında büyük rol oynar.  


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları