Boşanma Avukatı Ne İş Yapar?



Kimse boşanmak için evlenmez ama bazen şartlar insanların istediği gibi gitmez ve o büyük aşk bir anda sekteye uğrayabilir ve insanlar kendilerini bir anda her şeylerini tükettiklerini ama arada en azından saygı kalsın diyerek boşanma kararı alabilirler.
Boşanma süreci son derece zorlu bir süreçtir. Nasıl iki farklı insanın evlenerek aynı çatı altında yaşamaya başlaması başlı başına bir olgu ise boşanma süreci de benzer bir durumdur. Yeni bir başlangıçtır üstelik arada ciddi alışkanlıklar, bazen ortak edinilen mallar, çocuklar gibi maddi değerler de vardır ki boşanma süreci eğer sağlıklı bir strateji ile yürütülmez ise hem kişinin psikolojisini, hem de yaşamının bundan sonraki dönemi son derece kötü bir biçimde etkiler.
Ne İş Yapar?

İşte tam da bu noktada devreye boşanma avukatı girer. Boşanma avukatı işin boşanma sürecini müvekkili adına yürüten kişidir.

Bilindiği üzere boşanma davalarına aile mahkemeleri bakmaktadır ve  bu noktada boşanma avukatı öncelikle kendisine vekalet veren müvekkili adına bulundukları kentte yer alan ilgili aile mahkemesine boşanma davası açar. Ya da diğer tarafın açtığı bir boşanma davası var ise yine kendisine verilen vekalet ile müvekkili adına süreci yürütür. Boşanma davalarında ya anlaşmalı ya da çekişmeli olmak üzere iki türlü dava süreci vardır.

Anlaşmalı boşanma davaları genelde iki tarafın da istediği her konuda uzlaşma sağlanarak tek celsede biten davalardır. Boşanma avukatları kendi aralarında ortak bir protokol hazırlar ve sonrasında boşanacak olan kadın erken taraflar bunu imzalar, aile mahkemesi hakimine sunarlar ve tek celsede boşanma biter.

Çekişmeli olan boşanmalarda ise taraflar arasında çok farklı noktalarda anlaşmazlıklar olduğundan tek celsede bitmeyen bazen yıllarca süren davalardır. Mal, çocuk, nafaka gibi konularda anlaşmazlıklar vardır ve ilgili boşanma avukatı müvekkilinin çıkarları için gereken her şeyi yaparak, en hak ettiği biçimde, en az zararla boşanma sürecinin gerçekleşmesini sağlar. Alınan ücretler de anlaşmalı ya da çekişmeli olmasına göre boşanma avukatları için değiştiğinden asla net bir rakam söylenmesi mümkün değildir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları