Evlenmek ve Boşanmak



İnsanız her şey bizim için. İnsan olarak kimin başına ne zaman ne geleceği belli değil. Elbette insanlar mutlu olmak istiyor çünkü dünyaya bir kere geliyorlar.

Sevmek, sevilmek istiyorlar. Aile olmak, çocuk yapmak istiyorlar ki bu isteklerin kimi zaman sonu gelmiyor zira insan denen canlı doyumsuz olan bir varlık ve sürekli olarak bir takım beklentileri oluyor.

İşte her canlı doğar büyü yaşar ölür döngüsü içinde evlenmek de insanların başına gelen en özel durumlardan bir tanesi.

Kimi zaman insanlar evlenmeden de bir ömür sürse bile çoğunlukla dünyanın neresinde olursa olsun bir arada yaşamanın en temel kuralları arasında evlenmek ve aile olmak geliyor. Çocuk sahibi olabilmek için de en azından çekirdek ailenin kurulması gerekiyor. İşte tüm bunlara istinaden ama eş dost kanalı ile ama görücü usulü ile ama severek insanlar evleniyor.
Kimi zaman her şey bir ömür boyu mutlu mesut gider iken kimi zaman böyle olmuyor ve insanlar bazen şiddetli geçimsizlik, bazen ihanet bazen ise farklı nedenlerden dolayı boşanma durumu gerçekleşebiliyor ki boşanmak için insanlar kendi bulundukları konumda aile mahkemelerine başvuruyorlar.

Boşanmak için ise çoğunlukla eğer kişilerin kendisi bu alanda eğitim almış insanlar değil ise boşanmaavukatı tutuyorlar ve onlar aracılığı ile boşanma işlemini gerçekleştiriyorlar.
Boşanma avukatı boşanma durumuna göre ücretini belirliyor. Boşanma süreçlerinde insanların iki tür durumu oluyor. Birisi karşılıklı anlaşarak bir protokol imzalanarak yapılan boşanmalar oluyor ki bu durumda boşanma avukatı karşılıklı olarak bir protokol hazırlıyor ve kadın ile erkek boşanma protokolü imzaladıktan sonra boşanıyor. Burada varsa çocuklar, mal, nafaka gibi durumlar için anlaşarak boşanma hakiminin karşısına çıkıyorlar ve kimi zaman sadece avukatların katıldığı davalar oluyor.

Boşanma avukatı çekişmeli olarak yapıldığında ise ortada çok ciddi durumlar oluyor, örneğin ihanet şiddet gibi durumlardan dolayı insanlar anlaşmak istemiyor ve bu durumda boşanma davaları uzuyor, kimi zaman yıllarca sürebiliyor ve bu durumda boşanma avukatı için süreç daha uzun olduğundan rakamlar daha yüksek oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları