Niye mi Boşanma Avukatı


Evlilik birliğinin kurulması eşler için bir takım hakların yanı sıra sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Ortak konut seçme, iki kişinin birlikte yaşama arzusunu gerçekleştirmesi, evlilik birliğinin iyi yönetilmesi, eşlerin birlikte hareket etmesi, karşılıklı güven, sadakat, dayanışma içerisinde olma, çocuklara bakma, yetiştirme, meslek, iş seçimi ve bunların yürütülmesinde evliliğin huzur ve yararına olacak hükümler, evlilik birliğini ayakta tutacak temel maddeler. 

Medeni kanunun gerektirdiği bu hükümlerden herhangi biri gerçekleşmediği takdirde taraflardan biri ayrılma kararı alabilir. Hakim boşanma davalarında boşanma sebebi olarak olayların varlığına vicdanen kanaat getirmedikçe boşanma kararı vermemektedir. Aile hukukunu temsil eden boşanma avukatları bu hukuki süreçte evliliğin sonlanmasıyla ilgili müvekkilinin yanında olan, evliliği sarsan konuları kanıtlayan kişidir. Boşanma aşamasından önce, boşanma davası sırasında baroya kayıtlı olan, alanında kendini ispatlamış boşanma avukatı ile bu huzursuz, yıpratıcı süreç daha hızlı, kolay çözümlenir. 

Boşanma avukatları salt boşanma davalarında görev almaz, nafaka, velayet, tazminat, mal paylaşımı gibi hukuki süreçleri yürütür. Özellikle çocukların velayeti ve nafaka konularında eşler arasında çıkan problemler için boşanma avukatları tarafları uzlaşmaya davet eder. Sonuçta mutabakata varılamıyorsa boşanma avukatı dava dilekçesine müvekkilinin haklı delillerini ek dosya olarak ekler. Müvekkilinin haklarının korunması açısından boşanma avukatı dosyayı hazırlarken kusursuz ve titizlikle çalışmak durumundadır. 

Özellikle eşler arasında şiddet, cana kast etme varsa evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması, dolayısıyla kısa sürede boşanmanın gerçekleşmesi için çaba sarf eder. Suç işleyen, onur kırıcı davranışlarda bulunan, evi terk etmiş, kumar ve uyuşturucu bağımlısı veya akıl hastalığı boşanma avukatının yasal mevzuatlar çerçevesinde kanıtlaması gereken unsurlardır.  Boşanma avukatı olmadan sürdürülen davalarda çoğu zaman gerçekler saptırılır ve dava mağdur olanın aleyhine sonuçlanmasına neden olur. Bu nedenle boşanma avukatları adaletin sağlanmasında aile hukuk mahkemeleri için büyük önem taşır.


http://eraykarinca.av.tr/basinda-biz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları