Boşanma Davaları Boşanma Avukatı


Evlenmek, aile kurmak kolay, isteyerek, mutlulukla yapılan bir eylem. Boşanmak ise tarafları yıpratan hatta gelişen zamanda istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet veren durumların ortaya çıktığı hoş olmayan bir eylem. 

Taraflardan biri boşanma kararı aldığında, özellikle büyük şehirlerde tek başına hareket etmek istemez. Çünkü dilekçe yazma, talep edeceği bir takım hukuksal işlemleri bir uzmanla yapmak ister. İşinde kendini kanıtlamış, aile hukuku alanında uzmanlaşmış bir çok boşanma avukatı internet siteleri veya eş dost aracılığı ile bulunarak davaya bakması istenir. Boşanma avukatı ararken meslekteki yeterliliği, daha önce yürüttüğü başarıyla sonuçlanmış davalar göz önüne alınır. Tabii baroya kayıtlı olması da gözden kaçırılmaması gerekli. Boşanma avukatları boşanma, nafaka davaları, velayet, kişisel ilişki, tazminat, mal paylaşımı, boşanma ve aile hukukundan kaynaklı tapu iptal tescil davaları baktığı davalar kapsamındadır. 

Dava öncesinde boşanma avukatları boşanmanın nedenlerini iyi anlamak ve  delillerini incelemek zorundadır. Müvekkilinin haklarını savunurken boşanmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını amaçlar. Boşanma davaları genelde şiddetli geçimsizlik dolayısıyla açılır. Genel boşanma nedeni olan şiddetli geçimsizlik boşanma avukatı tarafından geçimsizliğin sebeplerini ortaya koyar. Karşı tarafın evi terk etmesi, zina, onur kırıcı hakaretler, davranışlar, haysiyetsiz hayat sürme, şiddet, hayata kast, akıl hastalığı, kumar oynama alışkanlığı, içki veya uyuşturucu, eşle alay etme, iftira atmak, eşin akrabalarına fiili saldırı, eşin ailesine hakaret etmek, hasta eşi tedavi ettirmemek gibi nedenler boşanma sürecini belirler. 

Evlilik birliğinin sarsılması mahkemede genel boşanma nedenidir ve boşanma avukatı bu nedenlerin içerikleri hakkında hazırladığı dosyayı mahkemeye sunar. Boşanma tarafların isteğine göre değil de, genelde yasa koyucunun aileye verdiği önem dolayısıyla hemen sonuçlanmayabilir. Davanın olumlu seyrini boşanma avukatının dava üzerinde yoğunlaşması ve bu süreçte müvekkilinin yanında olması belirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları