Ankara Anlaşmalı Boşanma Avukatı


Evlilikte mutluluğu yakalayamayan, artık kendini tartışmalı ortamdan kurtaramayan çiftler boşanma kararı alırlar. Boşanma davalarının çoğunluğu şiddetli geçimsizlikten kaynaklanır.  Bu durumda eşlerden biri veya ikisi birden boşanma avukatına başvururlar. İlişkilerinin bittiğine tanık olan boşanma avukatı, müvekkilinin adına boşanma dilekçesini hazırlar. Boşanmanın gerçekleştirilmesi için temel durumların ortaya çıktığını ilişkinin devam edemeyeceğini ispatlamak için çalışır. Boşanma avukatı öncelikle taraflar arasında uzlaşma yoluna gider.  Ankara Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Anlaşmalı boşanma iki tarafında kabul ettiği ve boşanma avukatının hazırladığı sözleşmeyi imzalayarak boşanmayı kolaylaştırır ve kısa sürede davayı bitirir. Anlaşmalı boşanmaya karar veremeyen çiftler arasında sıklıkla kavgalar, şiddet başlar. Çekişmeli boşanma davasında boşanma avukatı şiddete maruz kalan müvekkilinin yaşam şartlarını, karşılaştığı tehditleri, yaşama haklarının elinden alındığının anlaşılması üzerine delilleriyle ve şahitlerle ispatlayarak davanın uzamaması için çabalar. Karşı taraf akıl hastası olabilir, haysiyetsiz bir hayat sürdürüyordur, onur kırıcı davranışlar sergiliyordur, yasa dışı ilişkiler sürdürüyor olabilir, evi terk etmiş ve evinin sorumluluklarını yerine getirmiyordur, çocuklarına bakmıyordur, alkol veya uyuşturucu bağımlılığı vardır. Boşanma avukatı boşanmak isteyen müvekkilinin bu sorunlarını, haklı sebeplerini hakime anlatmakla, davanın müvekkilinin adına olumlu sonuçlanması için çalışır.  Karşı taraf boşanmak istemediği için herhangi bir ortak karara varılamaz, boşanma avukatı müvekkilini davada en az zararla kurtarmakla yükümlüdür. 

Genellikle 10 ila 12 ay süren çekişmeli boşanma davaları, bazen 2,3 yıla kadar uzayabilir.  Çocukları olan eşlerin boşanma davalarında yasama kasıt yoksa, hakim herhangi bir  sorun teşkil etmediğine kanaat getirirse süreyi uzun tutup eşlerin bir kere daha düşünmesini isteyebilir. Bu karar çiftlerin tekrar uzlaşarak evliliği kurtarması için verilen bir süredir. Boşanma avukatları boşanmanın ardından müvekkilinin çocuklarının  velayet davalarına, nafaka, mal paylaşımı gibi davalarına da bakar.

http://eraykarinca.av.tr/basinda-biz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları