Boşanma Davalarında Hukuki Süreç

Boşanma davalarının hukuksal bir süreç olduğunu ve hukuki bir çok sorunla karşılaşılabileceği unutulmadan boşanma avukatına danışarak hareket etmek neredeyse bir zorunluluk. Hukuki terimlerin bolca kullanıldığı ve doğru ifade edilecek bir boşanma dilekçesini verdikten sonra davanın takibini ve seyrini yapabilmek kişiler için oldukça zordur. 

Oysa bir boşanma avukatının aile hukuk mahkemeleri ile ilgili tüm gelişmeler uzmanlık alanıdır. Özellikle çekişmeli boşanma davalarında boşanma avukatı ile hareket edilmediği takdirde mağdur olan tarafın davayı kazanma şansı azalabilir, nafaka talebi ret edilebilir, hatta çocukların velayetini alamayabilir. Ortak mallarda hakkını kaybetme olasılığı çoğalır. Davayı açmak isteyen kişinin boşanma avukatı ile çalışabilecek maddi yoksunluğu söz konusuysa ve bu durumu kanıtlayacak belgelerle başvurulduğunda mahkeme ücretsiz bir boşanma avukatı tayin edebilir. 


Boşanma avukatları evliliğin nasıl başladığı ve neden noktalanmak istendiği konusunda tüm detaylara sahip olabilmelidir. Müvekkili olan kişi ile oluşacak bağ, sağlıklı iletişim boşanma davasına olumlu etkisi olacaktır. Müvekkilinin sadece boşanması üzerine değil, nafaka miktarının belirlenmesi, çocukların velayeti, mallar arasındaki paylaşım konusunda yetkili aile mahkemesinde müvekkilinin haklarını savunabilecek nitelikte ve profesyonellikte olmalıdır. Şiddetli geçimsizlik, evin terk edilişi, zina, hayata kast gibi evliliği temelinden sarsılması boşanma nedenleri. 

Boşanma avukatı bu nedenlerden biri yaşanıyorsa hakime ek dosya sunarak şahitlerin dinlenmesini talep edebilir. Bu kanıtlar ışığında hakimin vereceği kararda müvekkili adına olumlu sonuç verecektir. Boşanma avukatları müvekkilini en iyi şekilde temsil etmekle yükümlüdür. Tüm haklarını sonuna kadar koruyacak şekilde davaya hazırlanmalıdır. Hızlı bir mahkeme süreci amaç edinilmeli, her iki taraf için de zor olan bu durumu daha kolay atlatabilmeleri için uzlaşmacı tavır sergilenmelidir. Çekişmeli boşanma davalarında karşı tarafın tavırlarında kin, nefret, şiddet eğilimi hükümleri sürüyorsa boşanma avukatlarının gerekliliği bir kere daha ortaya çıkar. 

Boşanma avukatının yapacağı herhangi bir yanlış davanın sürecine ve müvekkilinin hak kayıplarına neden olacaktır. Profesyonel, deneyimli bir boşanma avukatıyla atılan doğru adımlar avantaj sağlayacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları