Aile Hukuku Uzmanlık Alanı


Aile kavramı, bireylerin hayatında önemli bir yere sahiptir. Anne babaların ısrarı, yaşının ilerlemesiyle artık evlenmesi gerektiğine inanç veya aşık olunması kişilerin en kritik kararlardan biri olan aile  kurulur fakat bireylerin birbirlerine göstereceği sadakat, düşünce birliği sağlanması ile devamı gerçekleşir. Taraflardan biri evliliğin gerektirdiği sorumlulukları yerine getiremiyorsa sorunlar başlar. 

Örneğin eşini aldatıyordur, çocuklarına ve evine ilgi göstermiyordur, psikolojik rahatsızları başlamıştır. Suçlara karşı meyil göstermektedir, alkolle kurduğu bağ evlilik birliğini sarsmaktadır, uyuşturucu veya kumar bağımlılığı zamanla ailesini maddi manevi etkilemeye başlamıştır ve benzeri pek çok sorun o önemli denilen ailenin çatırdamasına ve boşanmalara neden olur. İşte tam da bu süreçte boşanma avukatı, kişilerin  evliliklerinde oluşan sorunları en iyi anlayan, müvekkilinin haklarını sonlarına kadar koruyan meslek çalışanıdır. Uzmanlık alanı aile hukuku olan tecrübeli, bilgili avukatlar aracılığı ile açılan boşanma davaları müvekkil açısından sağlıklı, olumlu sonuçlara vardırır. Boşanma avukatı müvekkilini ve şahitlerini dinleyerek, karşı tarafın evlilik birliğini devam ettiremeyeceği kanıtları toplayarak dosyasını hazırlar, dilekçesi ile birlikte boşanma davasını açar. 

Boşanma avukatları aile hukukundan kaynaklı çocukların velayeti, mal paylaşımı, nafaka, tazminat, tapu iptal tescil davalarına bakar. Şartların uygunluğu söz konusu ise boşanma avukatı evliliği sonlandırmak isteyen taraflarla anlaşmalı boşanma için uzlaşma yoluna gider. Protokol hazırlanır ve iki taraf da imzalarsa kısa süre içerisinde boşanma gerçekleşir. Fakat taraflardan biri anlaşmalı boşanmayı kabul etmiyorsa çekişmeli boşanma süreci başlar ve boşanma avukatının bu süreçte müvekkilinin ve çocukların ruh sağlığını korumak, maddi haklarını korumak adına hukuki tüm sorumluluklarını yerine getirmekle görevlidir. Çekişmeli davada davayı açan kişinin veya boşanma avukatının yapacağı usul hatası boşanma davasının seyrini değiştirerek müvekkili için olumsuz sonuçlar doğuracaktır.


https://eraykarinca.av.tr/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları