Boşanma Avukatlar Nasıl Çalışır



 Boşanma avukatı arayan kişilerin başvurduğu hukukçular, boşanma konusunda mutlaka deneyim sahibi olmalıdır. Boşanmak isteyen çiftler, evlilik birliğini sonlandırırken, bu süreci sorunsuz ve doğru şekilde geçirmek için boşanma avukatından gereken bilgileri, yapmaları gereken ödevleri, sorumlulukları öğrendiklerinde, kendilerini daha rahat ifade edebilir. Boşanma avukatına da kendi isteklerini rahatlıkla dile getirebilirler. Süreç bu anlamda daha fazla hakkaniyetli geçecektir. Boşanma avukatına danışmadığınızda, internet üzerinden bulduğunuz dilekçeyle boşanma sürecine girerek, hem maddi hem manevi zararlara uğratabilir. 

Bu yüzden aile hukukunu ilgilendiren durumlar varsa mutlaka bir boşanma avukatının ışığıyla birlikte hareket etmek önemli olacaktır. Boşanma avukatının önemi, dava açılmasından, karar aşamasına kadar, her zaman aktif rol oynayan boşanma avukatları olmalıdır. Boşanma nedenlerinin tespiti, dilekçe yazımı ve sonraki süreçteki tüm hukuki süreçler boşanma avukatının işidir. Dilekçede hatalar yapılması, taleplerin mahkemeye doğru sunulmaması, kurallara uyulmaması telafisi olmayan hatalar yapmaya gidebilmektedir. Kısa zamanda kusursuz sonuç elde etmek için en doğru yol bir boşanma avukatına danışmak olmaktadır. İşini iyi yapan bir boşanma avukatı, evlilik sözleşmesinin anlamını bilir. Kanunların yol göstericiliği ile müvekkillerinin taleplerini ortaya koyan bir sözleşme hazırlamaktadır. Uzman bir boşanma avukatı, yargıtay içtihatları ve kararları hakkında da bilgi sahibidir. Boşanma protokolü hazırlama konusunda da avukatın önemi tartışılmaz. Boşanma avukatları tarafından hazırlanan bu protokoller, boşanmanın sonuçları hakkında tarafların anlaşmaya vardığı hakkında bilgilendirme yapar. Daha sonra mal paylaşımı ve maddi-manevi tazminat talepleri ile devam eden bir protokol oluşturulur. Bu taleplerin net ve açık şekilde yazılması, her iki tarafın da haklarını korumak adına önem arz eder. Hızlı boşanma konusunda da birçok çiftin soruları bulunmaktadır. Boşanma süresini etkileyen boşanma davası türü, iş yoğunluğu olmakla birlikte avukat ile temsil olup olunmama ile ilgili olmaktadır. Boşanma avukatıyla temsil edilen çiftler, yaklaşık iki haftalık bir süre zarfında boşanabilmektedir. Avukat ile temsil olunmadığında ise, 6 aylık bir süre geçecektir. 

Boşanma avukatlığı, iş takibi gerektirdiği için, iş disiplini hakkında bilgi sahibi olunan avukatlar sürece daha hakimdir. Güvenilirlik bu meslekte, bu anlamda ön planda olmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları