Boşanma Avukatlarının Evliliklerde Etkisi


Boşanma sürecinde yapılması gerekenler, mutlaka bu işle ilgili ve bu işi bilen insanlara danışılarak yapılmalıdır. Özellikle eğer ortada bir çocuk varsa, bu sürecin daha problemsiz atlatılması zorunludur. Çünkü bir çocuğun geleceğini öncelikle anne ve babanın düşünmesi, her şeyden önemlidir. Bu işi bilen insanlar denildiğinde, boşanma avukatları mutlaka gerekli bir yol göstericidir denilebilir. 

Hukuka yıllarını vererek, boşanma alanında uzmanlaşmış ve kendisini temel kurum olan aile birliğine zarar gelmeden, hukuk çerçevesinde çalışmalar yapmaya adamış kişiler, uzman boşanma avukatlarıdır. Boşanma avukatları elbette mesleki anlamda dava ve bunun getirisi olarak belli meblağlar kazanmak için mücadele ederler. Ancak aile birliği özellikle ülkemizde oldukça önemsenen bir kurum olduğu için, bu işin medeniyet çerçevesinde, iki tarafın da hakkının gözetilmesiyle, adil şekilde yapılması, kazanılacak paralardan daha büyük önem taşımaktadır. Bu konuda uzman kişiler, sosyolojik açıdan aile birliğinin sonlanmasında önemli bir etkenmiş gibi gözükürken, aslında boşanma netleşmeden çiftlerin bir kez daha düşünürek, böyle hayati bir karar vermek için, acele etmemeleri için de ikna edici yönlerini devreye sokmaları etkin rol oynamaktadır. Şiddet, şiddetli geçimsizlik, aldatma, ya da bunun  gibi çiftlerin büyük kısmı için geri dönülmez sebepler haricinde, kurtarılabilir durumlar varsa, boşanmaavukatı bu konuda hemen  boşanmaya yönlendirmek yerine, çiftlerin iyi düşünmelerinin faydalı olacağı yönünde bilgilendirmeleri ve yönlendirmeleri, pek çok evliliğin kurtulmasında etkili olmaktadır. Bazen çiftlerin göremediği olumlu yönleri, bir boşanma avukatı görür ve çiftlere de gösterebilmektedir. Bu konuda tecrübesiyle çiftlere ışık olabilmektedir. Boşanma gerçekleştiyse, çiftlerin bundan sonraki hayatları üzerinde de boşanma avukatının tecrübelerinin etkisi vardır. Hukuki yönden elbette kendi müvekkilinin çıkarlarını gözetecek ve karşı tarafın açıklarını kollayarak, kanunlar çerçevesinde karşı tarafı yıpratmak için elinden geleni yapacaktır. Ancak olmayan durumlarla karşı tarafı yıpratmaya çalışmak, bilgili ve deneyimli bir boşanma avukatına yakışır bir tutum değildir. Müvekkilinin hakkı olanı, kanunlar ışığında almak için her yönden çaba gösterir.

Boşanma avukatları, dava sürecinin her aşamasında müvekkillerinin yanında olan, bu nedenle müvekkilinin evliliğiyle ilgili her şeyi bilmesi gereken kişidir. Karşıılıklı güven ve birbirine dürüstlük bu sürecin en hassas noktalarıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları