Boşanma Avukatının Öncesi


Boşanma avukatı bilinenin aksine boşanma davaları haricinde aile hukuku ile ilgili tüm davalara bakan kişidir. Nişan bozulduğunda maddi, manevi tazminat, anlaşmalı davalarda protokol hazırlanması, nafaka, velayet ile ilgili davalar, miras paylaşımı, soy reddi, isim veya soyadı değiştirilmesi, kadına, çocuğa, hayvana yönelik şiddetin önlenmesine dair bir çok davayı üstlenebilir nitelikte eğitim görmüşlerdir. 

Boşanma avukatı evlilik sözleşmesi protokolünü hazırlayarak evliliğe adım atanların mutluluğunu paylaşırken zaman geçtikten sonra boşanma davasında da protokol hazırlayarak anlaşmalı boşanmayı sağlar. Anlaşma sağlanamadığı takdirde çekişmeli davayı müvekkili adına açar, takip eder ve olumlu sonuçlanması için duruşmaların tüm aşamalarında çalışır. 

Boşanma avukatının rolü önemlidir. Çünkü evlilikte baskın olan, şiddet uygulayan, alkol veya madde kullanan, evi terk etmiş ya da başka bir şahısla ilişkisi devam eden fakat evliliğini de sonlandırmak istemeyen, akıl yoksunluğu çeken, evine ve ailesine gerekli sorumluluklarını yerine getirmeyen, cinsel anlaşmazlıklar gibi nedenlerden biri veya bir kaçı varsa müvekkil boşanma avukatı ile haklarını aramak zorunda kalır. Boşanma avukatı müvekkilinin boşanma nedenlerini delilleriyle, şahitleriyle duruşmada savunmakla yükümlüdür. Karşı tarafın uyuşmazlıkları ve şiddet uygulaması halinde müvekkili ve çocuklarının hayati  riskleri karşısında koruma altına alınmalarını isteyebilir. 

Hukuki süreçlerin, terimlerin, uygulanışın kişiler tarafından bilinmemesi sonucunda boşanma avukatına müracat gereklidir. Boşanma avukatından tecrübesiyle, uzmanlığıyla müvekkili adına tüm hukuki sürece hakim olması beklenir. Dilekçeler, ön inceleme, delillerin toplandığı, itirazların dinlendiği, karşı tarafın şahitlerin dinlendiği ve  değerlendirildiği aşama olan tahkikat kararı, sözlü yargılama, tahkikat ve davanın sonuçlanması aşamalarında boşanma avukatı, usule uygun davranarak davanın kazanılması için uğraşır. 

Usule uygun olmayan hukuki hatalar yapıldığında davanın kaybedilmesi kaçınılmazdır. İyi bir boşanma avukatı davanın kazanılmasında en belirleyici faktördür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları