Ankara Ceza Avukatı


Sosyal yaşamın hukuksal bir düzende olması, bireylerin huzurlu ve emniyetli yaşamını da beraberinde getirir. Bu hukuksal düzen içerisinde görev alan hakimler, savcılar, avukatlar, kişilerin uğradıkları haksızlıklara karşı adil yargılamayı sağlamakla yükümlüdürler.  Ankara Ceza Avukatı

Örneğin ceza avukatları, bireyin işlemediği bir suç ile yargılanması esnasında doğru savunma gerçekleştirmesi için bireyin ömür boyu alacağı hapis cezasından kurtarabilecek yetkinliğe, profesyonelliğe sahip olmalıdır. Suçun işlendiğine dair kanıtları toplamak, müvekkilinin işlemediğine dair delilleri dosyaya eklemek, duruşmalarda davaya yardımcı olacak doğru tanıkları mahkeme heyetinin önüne çıkarmak ceza avukatının başlıca görevleridir. Ceza avukatı davanın açılmasında, soruşturma, sonuç ve dava dosyası kapanana dek geçen süre içerisinde tüm işlemleri müvekkilinin vekaleti doğrultusunda gerçekleştirir. Bireyin özellikle ceza hukuku davalarında tek başına davayı yürütmesi davanın gidişatını olumsuz etkilemesine neden olabilir. Ceza hukuku avukatının savunmayı üstlenmesi, soruşturmayı yürütmesinde müvekkili adına olumlu karar çıkartılmasında etken olacaktır. 

Polisin, jandarmanın, savcının kişinin suçu işlendiğine dair suçlamasıyla soruşturma başlar. Yakalama, gözaltı kararı, arama istenmesi durumunda kişinin savunma yapması için ceza avukatına ihtiyacı vardır. Soruşturma süresince şüpheli sıfatı taşıyan kişinin dosyasının incelenmesi, avukatlığının üstlenmesi hukuki bir haktır. Ceza avukatı şüphelinin ifade verdiği sırada yanında olur, hukuki destekte bulunur. Duruşmada ise hakimin sorularını müvekkili adına yanıtlar, savunmasını yapar. Eksik unsurlar söz konusuysa kişinin tutukluluk hali başlar ve ceza avukatı buna 7 gün içerisinde itiraz edebilir. 

Kısıtlama kararı verilmedikten sonra, ceza avukatının şüphelinin dosyasını inceleme hakkı vardır. Eksilikleri giderdikten sonra tekrar dava açabilir. Adam öldürme, yaralama, uyuşturucu kaçakçılığı, satıcılığı, kullanımı, dolandırıcılık, gasp, kişinin hayatına kast etme, özgürlüğünü kısıtlama, rüşvet suçu, hileli iflas suçu, zimmet suçu gibi davalar ceza avukatlarının baktığı dosyalar arasındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları