Ceza Avukatı


Her birey adaletli bir ortamda yaşamak ister. Verilen hak ve hürriyetin kullanılması her bireyin hakkıdır. Fakat öyle durumlar olur ki herhangi bir olayda şüpheli sıfatıyla birey hakkında soruşturma başlatılır.Her birey suçu ispat edilene kadar masum kabul edilir. Masumluğunu hukuksal zeminde kanıtlamak tek başına oldukça zordur. Mağdur olan kişi ceza avukatı ile birlikte hareket ettiğinde davayı kazanabilme şansı da artacaktır. 

Ceza avukatı şüphelinin yargılanması sırasında doğru savunma yapabilmek için davayı tümüyle inceler, müvekkilinin tutuklu yargılanmaması için tanıklarını, delillerini mahkeme heyetine sunar. Hakim tutukluluk kararı aldığı takdirde, eksik olan hususları araştırmaya, hukuki kayıpların önüne geçmek için müvekkilini temsil etmeye devam eder. Ceza avukatı bu süreçte kişinin yanlış anlaşılmasının önüne geçer, usul hatalarını önler. Mahkeme tarafından verilen hükmün hukuka uygun olarak infaz edilip edilmediği, infaz süresince uygun yürütülüp yürütülmediğine dair denetlemesini yapar. 

Ceza davalarında profesyonel bir ceza avukatı ile temsil edilmek, dosyanın takibini yaptırmak mağdur için olumlu bir karar olur. Ceza avukatlarının en önemli davalarının başında adam öldürme vardır. İnsan hayatını sonlandıran veya yaralayarak hayatına kast edenlerin ağır ceza alabilmesi adına davalı kişi ispat için ceza avukatının desteğini almak zorundadır. Karşılıklı kavgada veya sosyal medyada kişilere onur kırıcı hakaret edenlere açılan davalarda ceza avukatları görev alırlar. 

Dolandırılan kişilerin de haklarını korumak, zararlarını karşılamasını sağlamak için ceza avukatı karşı tarafın ceza alması için mahkemede müvekkili için hazır olur. Bireylerin özel hayatlarının kısıtlanması, haklarının elinden alınarak mahrum bırakılmasına dair soruşturmada ceza avukatı tanıkları ve delilleriyle ortaya koyarak kişinin tekrar özgür hayatına kavuşmasını sağlar. Uyuşturucu davalarında da ceza avukatları yasaları gözönüne alarak suçları işleyenleri ceza almaları için çalışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Avukatların Çalışma Saatleri

Hukuk Kitapları

Ünlü Boşanma Avukatları